Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: úroveň ligy

(Tomáš Barna, 6. 6. 2018 15:10)

děkuji za názor Filipovi a k uvedenému bych si dovolil několik poznámek:
1) přestože jsem si nenašel čas se na vás v olomoucké lize zajet podívat osobně, pravidelně výsledky sleduji, s Bobem se bavíme o Vašich zápasech a držím palce, ať poslední kola zvládnete a dotáhnete sezonu do vítězného konce!
2) Díky Rudovi se Vám podařilo dát dohromady perfektní "výběr hráčů z Přerova", takže se nedivím, že hrajeme o nejvyšší příčky a tedy logicky i Vaše kvalita je nesrovnatelná s tím, co jsi viděl tady a co popisuješ. Otázka je kolik takto kvalitních týmů by se mohlo na Přerovsku poskládat ? (osobně tipuji, že max. 2)
3) Ohledně rozhodčího: přestože drtivou většinu zápasů odehrajeme zcela bez rozhodčího a naprosto v klidu (ale mohu mluvit pouze za HELL KOZEL - jako příklad naposled v Oseku, kde nám stačila pouze časomíra a na všem ostatním jsme se dohodli na hřišti, přestože zápas byl vyrovnaný) SOUHLASÍM S TÍM, ŽE NEZÁVISLÝ ROZHODČÍ BY VÝRAZNĚ POMOHL . Nicméně toto zmiňoval už Hany před několika roky. Pokud si to na schůzi odsouhlasíme, klidně začnu připravovat koncept (nebude to ze dne na den, ale myslím, že v horizontu jednoho roku od „schválení“ by to bylo reálné). Samozřejmě to násobně zvedne cenu startovného , ale pokud by na tomto byla mezi týmy shoda, není to neřešitelné.
4) já osobně největší problém Přerovské malé kopané vidím v ABSENCI KVALITNÍHO HŘIŠTĚ / HŘIŠT. A vnímám to jako spojené nádoby, kdy bez dobrého hřiště někde ve městě (ideálně s kvalitním zázemím) se nemůže zvedat počet týmů, které PLMK hrají …
Teď trošku sci-fi (ideální scénář): pokud by byl ve městě areál se dvěma hřišti s umělou trávou 3. generace, na které se dá hrát i za deště, u které by byla malá hospůdka a dětské hřiště, nepochybuji, že by se nehrálo celý víkend od pátku večera do neděle, spousta lidí by se přišla podívat, tím by rostl zájem hrát malou kopanou, přibylo by týmů i hráčů, a pokud by se hrálo na jednom místě a nevidím důvod, proč by i event. rozhodčí neodpískal 2-3 zápasy za den …
5) Udělat rovnítko mezi tím, že Rokytnice ani jednou neprohrála a nízkou kvalitou ligy mi přijde trošku mimo, zvlášť když jsi je neviděl hrát! Rokytnice má výborně poskládaný tým (jak věkově tak fotbalově), doplněné o registrované kluky, kteří hrají v Olomouci za Holici a Sigmu, specifické hřiště s umělým povrchem, kde pokud vím, tak si v týdnu společně zatrénují (což se proti nám, kteří si v týdnu nekopnou a sejdeme se pouze na zápas, musí někde projevit) a na všechny zápasy jezdí v 11 a více lidech. Možná je to trošku nuda, ale titul bude letos v dobrých rukou a naprosto zaslouženě !!
PS: Kdyby Manchester City vyhrál Premier League bez prohry, tak bys taky tvrdil, že její úroveň jde do kytek?
6) Přerovská liga malé kopané včetně 1.ligy je otevřená AMATÉRSKÁ SOUTĚŽ (kde se sestupuje a postupuje) a tak po peripetiích z předchozích let s odhlášením ULTRAS před začátkem roku a neochoty postupovat ze 2 ligy buďme rádi, že soutěž hraje 13 týmů a věřím, že od příštího roku zase klasicky 14. Rozdíly v kvalitě samozřejmě jsou, ale to je stejné i v 1. HET lize, kde 5 týmů hraje o titul (do nichž s úsměvem počítám i Spartu) a zbytek tak nějak o záchranu …

Re: RE: úroveň ligy

(Pidloň, 6. 6. 2018 15:57)

Čao Tome ,
napsal jsi to výborně a úplně s Tebou souhlasím . Ve všech bodech . Je vidět , že vedení 1. ligy je v dobrých rukou a jako vedoucí si vedeš dobře a umíš vystupovat a perfektně napsat to , co si myslíš a jak to cítíš . Taky velká pochvala a asi nejenom ode mě , ale i od ostatních mančaftů , jak všechno bylo přehledně a perfektně včas uděláno . Ať už výsledky , tabulka , góly , střelci , dohrávané zápasy atd . Málokdo by chtěl dělat vedoucího ligy a Ty to zvládáš na úkor svého času a osobního volna perfektně . Takže Tobě také velká pochvala . I když si za ni nic nekoupíš .

PS : Když byla soutěž tak slabá , tak ji víceméně mohl vyhrát každý , ale " bohužel " ji vyhrál nováček z Rokytnice . My se naopak těšili , když jsme postoupili , že si zahrajeme o level výš opět po dlouhé době 1. ligu a nějak se zkusíme umístit co nejlépe (asi tak do 5. místa) . To , že jsme vyhráli je veliká třešeň na velikém dortu . A o to víc to těší . Hlavně je to rovných 15 let , co jsme 1. ligu vyhráli poprvé . A nemyslím si , že by soutěž byla slabá . Některé zápasy byly lehčí a některé těžší . Bohužel , to už tak bývá . Já osobně jsem věděl (díky Netu a přehledným stránkám) , co (kdo) hraje v 1. lize za mužstva , jak se jim daří , kdo , jak kde dopadl , kdo skončil do 5. místa , kdo za nimi atd. A když jsme postoupili , tak jsem hned čekoval , kdo a jak se umístil v loňském ročníku 1. ligy , soupisky , kdo a kde ještě hraje , jestli někoho znám , neznám atd. Zní to blbě , ale na každého soupeře jsme se nějak připravili . Prostě , štěstí přálo připraveným . Příští ročník to může být úplně jinak . My se na něj samozřejmě těšíme . Malé kopané na Přerovsku ZDAR !!!

Re: Re: RE: úroveň ligy

(Rudolf, 6. 6. 2018 17:08)

Pidloňu, jestli ty ještě hraješ za Rokytnici ještě, tak nechápu ten titul :-), :-), :-). Nesnižuji kvalitu vašeho týmu a už vůbec ne zisk titulu (to jste dokázali na hřišti a právem). Jen definuji kvalitu soutěže před lety a teď. A to je jasné všem. Jen na vysvětlenou, aby si zase někdo neobrátil moje slova. Já třeba jezdím z Olomouce hrát do Přerova co to jde, ale když párkrát přijedeš, nehraje se, nebo je to odložené, tak se ptáš proč. To tu ligu trochu degraduje. Ale v Olomoucké se to děje taky teď, bohužel a tím trochu postrádá regulérnost. Drž se a ať drží kolena než budeme hrát proti sobě. Vezmu ti zástěru a zase si kopneme :-).

Re: Re: Re: RE: úroveň ligy

(Pidloň, 6. 6. 2018 17:39)

Rudo ,
s tou docházkou máš trošku pravdu , ale tu neovlivní ani vedoucí jednotlivých družstev. Naproti tomu ve veškerých ligách co si mužstva nabrali mladý kluky , tak jenom slyšíš , že na to serou , že v pátek účast přislíbí a o víkendu na zápas nepřijdou a přijdou tam jen " staří kokoti " . Víš jak to myslím . Naproti tomu , co jsem hrál za poslední roky v nižších ligách a potažmo ve druhé lize , tak nikdo nechtěl postoupit do 1. ligy a zase možná nebude chtít . Nevím proč . My byli rádi , že se povolila jako hřiště opět guma (mám dojem , že byla chvíli v 1. lize zakázána , ale to si nejsem jistý , říkalo se to) a rádi jsme postoupili do 1. ligy . A děj se vůle boží . Buď to půjde a nebo ne .

Re: Re: Re: Re: RE: úroveň ligy

(St0rm, 8. 6. 2018 9:04)

Ano umelka byla rok zakazana....a kdyz to slysim pri zapasech tak by ju zakazalo vice lidi opet a znova ..jeste ze nas to uz trapit nebude ...sportu zdar

Re: RE: úroveň ligy

(Rudolf, 6. 6. 2018 17:01)

Naprostý souhlas Tome, ale myslím, že jak jsem uváděl výše - upravil bych pravidla malinko v rámci registrace a disciplinárních trestů. Jinak moc fandím.

Re: Re: RE: úroveň ligy

(Tomáš Barna, 7. 6. 2018 7:12)

Díky Rudo. Já rozhodně netvrdím, že je tady všechno ideální, že není třeba nic měnit nebo že "všechno děláme nejlíp"! Jsem hlava otevřená, žádným návrhům (klidně "z opačného spektra") se nebráním, jen je to vždy běh na delší trať a nejde to hned (to umí jen Babiš) . Každopádně děkuji za věcné argumenty

Uroven

(Filip , 1. 6. 2018 9:05)

Prvne a to hlavne bych chtel rict, ze tento nasledujici text se nema doktnout niceho a predevsim nikoho, ale......tento tyden sem po dvou letech navstivil dva zapsy plmk. Jeden tretiligovy, o tom se bavit nebudu a jeden ligovy, konkretne Nealko- RK. Na hristi sem videl 12 hracu, kazdy jine triko na sobe, alespon, ze barvy sedi.....zapas veden bez rozhodciho. No co reknete si.....utkani zacalo a behem chvile neni videt mic ani hraci jak se prasi, jdu si rychle k Vozenilkovi pro roušku, navic v poctu 2x 5+1 na malinkem hristi se fotbalove vymyslet moc neda, i kdyz kvalitnich fotbalistu je tam dost. Po polocase radeji odchazim s pocitem, ze kdyz pred dvema lety koncil ja s malou a rikal sem, ze je to velmi spatne, tak ted je to tragicke. Nechci krivdit Rokytnici, vubec nevim, kdo tam.hraje a kvalitu maji jiste velkou, ale v dobach, kdy tato soutez mela uroven, i ten nejlepsi tym alespon 1x behem peti kol klopytl. Mit 20 zapasu 20 vyher podle me svedci jednak o velke kvalite Rokyty na druhou stranu o celkove nekvalite souteze. Casy, tymu Hotel Fit, Rk, Kafki,Hrot, Travex a dalsi to byla radost. Nektere tymy uz nehraji a ty co ano, tak porad s kadrem z preddeseti a vice let a jsou konkurence schopne, protoze tam hraji pani fotbalisti - Kozel, Krampla, Hradil,Juranek, Palinek, Jedelsky atd.. Nechci nikoho popudit a uz vubec ne rozvirit negativni emoce, je to jen muj nazor, nazor člověka, co mel moznost hrat s pany a proti panum fotbalistum. Chci podekovat Rudovi Polovi, ze mam moznost hrat s tim nej co po prerovskych malych hristich beha, olomouckou malou kopanou, konecne si zase zahraju to, co v Prerove bylo pred x lety. Vam vsem preju, at vas to bavi a treba, pokud budete chtit, to zase jednou pozvednete.

Re: Uroven

(Vybiška, 1. 6. 2018 11:21)

Jen to srovnání Olomoucká liga a Přerovská liga dopručuji se zajet podívat možná se někomu rozsvíti a pokusí se stím neco udělat tento model co je v Přerově je momentákně k smíchu a odsouzen k záhubě Rokyťě vše nej k titulu (a ten počet manšaftu v prvni lize co dodat????)

Re: Uroven

(Fanousek, 2. 6. 2018 14:27)

Jedinny co jsi v textu zkritizoval bylo hriste a dresy

Re: Uroven

(Fanoušek č. 2, 2. 6. 2018 15:14)

Jediné, co jsi ve svém textu zkritizoval bylo hřiště a dresy. Ano, máš pravdu, spoustu týmů hraje jen v tričkách stejné barvy na hřišti, které se nedá označit ani jako pískoviště pro děti. Ale je to amatérská soutěž, kde to hrají kluci pro zábavu a oni na to hřiště lezou dobrovolně. To je podobný, jako kdyby jsi hráčům v okresním přeboru vytýkal, že nemají dresy a hřiště jak v první lize. Ano, hrají to staří vysloužilci doplněný mladýma, kteří neuběhají velké hřiště nebo mají prostě jen rádi rychlejší a techničtější fotbal. Možná nestojí úroveň za nic, ale hrají to přece jen pro radost. A že je Rokytnice neporažena? Jsou výborní a osobně jim gratuluji k titulu, ikdyž si myslím, že po dneska ztratí ;) sportu zdar.

Re: Re: Uroven

(Pidloň, 3. 6. 2018 10:09)

Ano , přesně jak píšeš fanoušku . Včera jsme dva body ztratily , ale možná i jeden bod získaly , na to že jsme S AC Hrot prohrávali 1 : 0 . Ale , co je hlavní , neporazitelnost stále přetrvává . Ve druhé lize cca 11 krát neporaženi a teď v první lize 21 krát , což je krásné a někomu se o tom může jenom zdát . Samozřejmě i ta porážka časem přijde , protože nikdo není dokonalý a hlavně máme skvělou partu , která táhne za jeden provaz a také perfektní zázemí , což má málokdo . A také hodně fanoušků atd. , kteří nám pomáhají a pěkně se o nás starají . Je jich více , ale hlavně bych chtěl vyzdvihnout našeho udírníka Martina Horáka a poradce Milana Machalíka (Čolka) . Jestli jsem na někoho zapomněl , tak se omlouvám . Ale zpět ke včerejšímu zápasu . Sešli se tam borci i páni fotbalisti na obou stranách . Někomu se dařilo více , někomu méně . Ale to tak bývá . Jednou jste nahoře a jednou dole . Myslím si , že i výsledek byl spravedlivý a zápas ve stylu Fair play . A když se tady někdo bavil o konci Hrotu viz níže , tak si myslím , že by měli pokračovat dále , protože mají skvělý tým a vzadu vynikajícího gólmana . Toho tuto sezónu máme i my a hlavně se mu moc daří . No to záleží jenom na nich . Dalším zápasům ZDAR .

Re: Uroven

(Beny, 2. 6. 2018 15:30)

páni fotbalisti...si zapomněl na Benyho z Travexu, jak Tě pomotal někde ve vesníci za Přerovem, je pravda že už si taky nepamatuju, ale byla sranda...Fildo je nám přes 40 a některým třeba Kozlovi táhne na 50 :-)))) takže už to hrajem pro děcka aby viděly fotry ještě běhat....ahoj a zase někdy na viděnou....

Re: Re: Uroven

(Filip, 2. 6. 2018 19:48)

Nejde o dresy, nejde o hřiště,jde jen o to,proc ti mladi nemaji snahu s tim neco udelat. V Olmiku to taky hrajemes veteranama, Ruda, Cagy, Kramplic,Vseta,Stoupa a jde to.......kazdopadne na spoustu z vas nejde zapomenout,stejne jako na tve povodeni me a tveho jacka

Re: Re: Re: Uroven

(Rudolf, 6. 6. 2018 17:11)

Ruda? Veterán? Ses posral ne? Pro tebe zrovna pan učitel, co tě momentálně učí zatáčet v pořádném mančaftu :-)

Re: Re: Uroven

(Filip, 2. 6. 2018 20:19)

Nejde o dresy, nejde o hřiště,jde jen o to,proc ti mladi nemaji snahu s tim neco udelat. V Olmiku to taky hrajemes veteranama, Ruda, Cagy, Kramplic,Vseta,Stoupa a jde to.......kazdopadne na spoustu z vas nejde zapomenout,stejne jako na tve povodeni me a tveho jacka

reakce na Filipa

(Radek Pich - Hell kozel , 4. 6. 2018 21:20)

Filipe děkujeme za zhodnocení malé kopané na přerovsku. Sice píšeš, že se nikoho dotknout nechceš, ale celé to vyznělo naopak docela kriticky. My vám samozřejmě všichni fandíme, protože děláte přerovské malé kopané výbornou reklamu a takhle naše PLMK vypadá jako kvalitní soutěž. Abych to shrnul: vadí ti velká prašnost při hře, ale já osobně si myslím že ten špinavý dres a odřená kolena k fotbalu patří. Mě naopak nebavý celý týden všude nacházet kousky černé gumy z umělky a už vůbec nemám rád když mi v létě na umělce hoří chodidla. A že ti vadí různá barva dresů a trenek? Do kostela samozřejmě chodíme oblečení jinak a krása dresů zápasy většinou nevyhrává. A co se týče rozhodčích, kolikrát se stydím co se děje v amatérském fotbale napříč všemy kategoriemi a naopak mnohokrát vidím výborně amatérsky odpískaný zápas v 1.PLMK, nebo dokonce bez rozhodčího vůbec. Mě osobně baví hrát na různých hřištích, kdy domácí tým se snaží vytěžit ze svého známého prostředí co nejvíce, než hrát na sterilní stejné umělce. Bát se zdí na tenisovém kurtu ve Vinarech, nebo bouřlivé atmosféry v Majetíně a v Oseku. A dominance Rokytnice? Bylo spíše divné, kdyby první nebyli. Výborný technický tým s kvalitním golmanem, řízenými tréninky a dvěma obrovskými individualitami, kteří určitě přesáhly kvalitou 1.PLMK. Ale o to větší máme motivaci je zkusit porazit. I Lukáš Kaďorek mluvil po letech v množném čísle že se na ně chystají a ne jen o svých gólech :-D (to byl vtip). Loňské Kafki byl nadprůměrný tým, ale nesahal letošní Rokytnici ani po kotníky. A stáří hráčů? Tohle není NHL nebo moderní gymnastika kde se prosazuje dravé mládí. Naopak hra v pěti je spíše o taktice a proto můžeš dominovat i v pětačtyřiceti. Na závěr díky všem týmům za super sezonu a příští rok se zase těším. A teď se do mě pusťte :)

Re: reakce na Filipa

(Pidloň, 5. 6. 2018 7:04)

Ahoj Radku , lépe jsi to nemohl napsat . A souhlasím s Tebou . Už jsem zde kdysi psal , že jsem hrál na určitých hřištích a pro mě je nejlepší písek , protože jsem kdysi ve velkém fotbalu vyrůstal na škváře . Ať už na Strojírnách a nebo posléze na OSP v Předmostí . Ale mít třeba takový trávník , jako v Kozlovicích , to je něco . Perfektně upraven , sestřižen , no prostě pažit , jak má být . Alespoň , když jsme tam onehdá hráli my . A hlavně jsem si opět po několika letech mohl zahrát proti vynikajícím
fotbalistům a technickým hráčům z Rot. kedlubnu . No zahrát . Nevím . Alespoň jsem tam zavazel . Tím neříkám , že ostatní týmy nemají kvalitní hráče a bojovníky . Uznávám každého hráče , ať už je horší nebo lepší , ale dohromady tvoří tým . A o tom to je . A samozřejmě uznávám všechny týmy , které jsou v 1. lize a v jiných ligách . Také jsem rád , že kluci z Přerovska hrají Olomouckou ligu a reprezentují Přerov . Proti většině jsem hrál . Nekteří jsou pak vidět i v TV v malém fotbalu , jako výběr Olomouckého kraje .

Konecne tema k nakousnuti

(Rudolf, 6. 6. 2018 10:36)

Musel jsem. Proste musim reagovat. Po precteni a rozdmychani dalsiho tematu diky “nekonflitnimu” a naprosto klidnemu panu Nemcovi

Re: Konecne tema k nakousnuti

(Rudolf, 6. 6. 2018 16:59)

Nechápu, ale neodeslala se mi celá zpráva. Takže můj názor:
1. Úroveň ligy klesla díky počtu mančaftů i hráčů a tím pádem klesla kvalita. Někde tady čtu, jak má Rokytnice mančaft, jaký tady nikdy nebyl. Omyl. Letos má skvělý tým a tím nesnižuji úspěch ani titul, ale až bude kralovat lize několik let podobně jako RK, FIT, KAFKI, tak smeknu. Jenže hrát soutěž 13 týmů, kdy se 1/4 zápasů ani pomalu nehraje je těžké hodnotit. Dříve bylo 16 týmů a i poslední tým si nedovolil nepřijet na první, už jen kvůli tomu, aby nasral a pokopal "ega" některých hvězd a bývalých skvělých hráčů.
2. Srovnání s Olomoucí. Ano, šli jsme hrát Olomouc, kvůli zhodnocení kvality, organizace apod. Olomoucká liga není o moc kvalitnější hráčsky (v obou běhají skvělí fotbalisté, ovšem v té Přerovské mírně postarší). Ovšem úroveň organizace je jiná: A) pravidla - pořád se tady někdo hádá o hráče, registrované apod. FAČR jasně definuje reg. hráče a stačí pouhé kliknutí na mobilu - vyřešeno. Jestli jde hrát dotyčný někde "na černo" je věc soutěže velkého fotbalu a nemá tady co dělat (o tom se asi díky mé osobě napsalo dost). B) rozhodčí - jednoznačně největší slabina soutěže a promine i skvělý sudí z Oseka (když tomu nerozumím, písknu vše ... pro domácí). Myslím, že stačí vymyslet rozpočet a v rámcio startovného motivovat některé "mladé", co by si za cca 150/hod nechali chvilku nadávat, ale pískali by rovinu - věřte mi, jde to.
C) systém a hřiště - Přerovská liga nemá na to, aby se hrálo na kvalitní umělé trávě a tady souhlasím s názory, že každý má mít výhodu domácího prostředí a hrát, kde to jde. Systém 5+1 se řeší pořád, ale taky souhlasím, aby se v Přerově takto pokračovalo, byť jsem zastáncem 4+1 (i když už některé motorky v Olomouci sám nechytím, pořád si umím dobře stoupnout :-). Nechat 5+1 v Přerově je ok, je to zajetý systém
D) Pokutový řád - zde si jednoznačně vezměte vše z olomoucké a okopírujte - odložené zápasy, kontumované zápasy, karty, tresty - za vše se platí, vše má svůj řád. Odložené zápasy řeší komise (proč odkládat apod.). Tady mi přijde hrozný "BORDEL" hlavně v tomhle. De facto se sami mančafty domlouvají, jak se co bude hrát (To není nic proti Tomovi Barnovi, před kterým smekám za to, jak ligu vede a přeji spoustu pevných nervů i do budoucna). - tolik k tomu, co si o tom myslím
KAFKI a Olomoucká liga zažívá malý otřes, neboť jsme netušili, že můžeme být takto úspěšní a jsme doslova trnem v oku všem týmům tady v Olomouci. Nevadí mi to, naopak, mediálně, sponzorsky jsme vidět a když to umí jeden tým, proč ne další? Já jsem na RK KAFKI hrdý jak nikdy, že jsme dokázali v Olomouci hned jako nováčci uspět. Snad se nám podaří poslední krok a získáme titul. Přesto všechno fandím Přerovské lize a budu jí hrát, dokud mi zdraví a čas dovolí.
TOME a všem okolo, co se o ligu staráte, stačí možná trochu sednout, pár věcí "upravit" a věřím, že nalákáme hlavně mladé a nové hráče, aby nás "staré" kousky pořádně pohonili po hřišti. Fotbalu zdar Rudolf


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »